Lucrari aeroportuare

Lucrari aeroportuare

AUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA ROMANA (A.A.C.R) este singura autoritate nationala care emite avize pentru documentatiile tehnice aferente obiectivelor din zonele cu servituti aeronautice civile sau din alte zone in care pot constitui obstacole pentru navigatia aeriana si/sau pot afecta siguranta zborului pe teritoriul si in spatiul aerian al Romaniei. In conformitate cu prevederile reglementarilor aeronautice, A.A.C.R poate solicita si tine cont in evaluarea tehnica de specialitate doar de studiile de obstaculare, intocmite de specialisti autorizati in domeniul geodeziei care fac dovada dreptului de semnatura conform legislatiei aplicabile, care trebuie sa prezinte strict masuratorile in sistem WGS 84 aferente constructiilor existente pe teren.

PROMETER M&G detine certificatul de autorizare emis de A.A.C.R, pentru realizarea Masuratorilor in sistem WGS 84 pentru punctele de interes aeronautic, fiind una din putinele societati din partea de vest a tarii cu aceasta certificare.

In cei peste 10 ani de experienta in calitate de specialist autorizat A.A.C.R, societatea noastra a reusit sa implementeze si sa mentina un standard ridicat pe piata din Romania in domeniul calitatii prin realizarea cu promptitudine si eficienta a tuturor lucrarilor aeroportuare contractate.

Din punct de vedere al continutului, societatea noastra poate solicita avizul/autorizatia emise de catre A.A.C.R, pentru:

  • documentatii tehnice aferente obiectivelor din zone cu servituti aeronautice civile sau din alte zone in care pot constitui obstacole pentru navigatia aeriana sau pot afecta siguranta zborului pe teritoriul si in spatiul aerian al Romaniei
  • documentatii in vederea realizarii studiilor de obstaculare realizate in vederea identificarii conditiilor, restrictiilor si obligatiilor impuse sau recomandate de reglementarile aeronautice civile nationale si internationale pentru realizarea si mentinerea sigurantei zborului si manevrelor aeronavelor in spatiul aerian si la sol.

La executia acestor lucrari se vor respecta toate reglementarile, procedurile, normativele si standardele tehnice in vigoare, societatea noastra fiind dotata cu aparatura moderna, care permite realizarea de masuratori cu acuratetea necesara acestui tip de lucrari, precum si programe informatice necesare prelucrarii datelor .

Lucrari reprezentative:

  1. Masuratori topografice in vederea intocmirii studiului de teren si obstaculare al AEROPORTULUI CARANSEBES Beneficiar – AEROPORTUL CARANSEBES S.R.L.
  2. Determinarea in sistem WGS 84 a punctelor de contur si incadrarea in harta de obstacole a Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca in vederea realizarii obiectivului ”Elaborare Studiu de fezabilitate si Plan Urbanistic Zonal conform Legii 350/2001 actualizata pentru obiectivul de investitii ”Centrul expozitional si Park and Ride”, statii pentru mijloacele de transport public, bike-sharing, amenajari exterioare si realizare acces, deviere retele, bransamente si racorduri la utilitati, operatiuni notariale”
  3. Determinarea in sistem WGS 84 a punctelor de contur si incadrarea in harta de obstacole a Aeroportului International Targu Mures in vederea realizarii obiectivului Realizarii Autostrazii Brasov-Targu Mures-Cluj Oradea, Lot 2 Ungheni-Ogra km 4+500, km 14+605“
  4. Determinarea in sistem WGS 84 a punctelor de contur si incadrarea in harta de obstacole a Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca in vederea realizarii obiectivului Demolare depozit carburanti, in incinta Aeroportului International Cluj Napoca
  5. Determinarea in sistem WGS 84 a punctelor de contur si incadrarea in harta de obstacole a Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca in vederea realizarii obiectivului : „Sistem LIDAR” de sondare a atmosferei pe inaltime, Mun. Cluj Napoca, Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului
  6. Determinarea in sistem WGS 84 a punctelor de contur si incadrarea in harta de obstacole a Aeroportului International Traian Vuia - Timisoara in vederea realizarii obiectivului: „Sistem LIDAR” de sondare a atmosferei pe inaltime